Följ Mercatus Engineering AB

Effektivare alumiumåtervinning

Nyhet   •   Jun 21, 2017 17:45 CEST

FAT-test utförs på den kundanpassade brikettpressen hos Weima. Till vänster om pressen ses personal från Weima, sedan Peter Torvaldsson, Ljunghäll och längst till höger Patrick Hörmann, projektledare Mercatus.

I dessa tider är materialåtervinning en lönsam investering. Ljunghäll, som är ett ledande företag när det gäller att gjuta och bearbeta, briketterar sedan flera år tillbaka aluminiumspånor. De investerar nu i en ny betydligt effektivare brikettpress från Weima.

Jämfört mot den gamla befintliga utrustningen ger den nya pressen tätare briketter vilket innebär att nästan dubbla vikten, men samma volym kan lagras i de spåncontainers som används – platsbesparing helt klart men också en miljöförbättring; Genom det hårdare presstrycket pressas mera skärvätska ur spånorna.

Efter referensbesök och FAT-test hos Weima i Tyskland säger Peter Torvaldsson från Ljunghäll att de är mycket nöjda med Weimas insats. Möjligheterna till ändringar och anpassningar efter våra behov var genomförda. Mycket bra detaljdiskussioner och värdefull teknisk information hölls. De visade att de är en pålitlig partner för framtiden!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.