Följ Mercatus Engineering AB

Mobil jonbytaranläggning till VafabMiljö

Nyhet   •   Jun 03, 2020 10:41 CEST

Hans Svanberg och Dennis Lindström från Mercatus framför containern innehållande en selektivjonbytare

VafabMiljö Kommunalförbund har anlitat Mercatus för att bygga en reningsanläggning för lakvatten.

Gryta avfallsanläggning utanför Västerås har i över 50 år tagit emot avfall. Den gamla deponin på anläggning sluttäcks nu etappvis. Vatten som passerar genom avfallet i deponin kontamineras till lakvatten. VafabMiljö samlar upp lakvattnet och renar det i en omfattande process till rent dagvatten. 

Mercatus levererar inför sommaren en ny selektivjonbytare som blir ett steg i reningsprocessen för lakvattnet från en del av den gamla deponin. Selektivjonbytaren tar upp metallföreningar innan lakvattnet leds vidare i reningskedjan till befintlig SBR-anläggning. Selektivjonbytaren konstrueras i en container på Mercatus verkstad i Vimmerby. Den går snabbt att driftsätta eftersom VafabMiljö förbereder ledningsvägen i förväg och selektivjonbytaren är redo att börja arbete direkt vid leverans.

-”Det är verkligen belönande att få vara del av att städa upp mänsklighetens misstag och vi hoppas få möjlighet att vara till hjälp på flera platser i framtiden.” anser Mercatus Dennis Lindström.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.