Följ Mercatus Engineering AB

Munkforssågars nya skärvätskerening har hjälpt produktionen - Artikel av Metal Supply

Nyhet   •   Maj 25, 2020 09:31 CEST

Detaljbild på slipmullen som renats från processvätskan och bildat en fin och tjock "filterkaka" i ett av VL-filtren. Slipmullen briketteras till hårda puckar och återvinns i ståltillverkning. Bild: Anders Ekström

Sedan 2017 har Mercatus haft förmånen att få leverera skärvätskerening och spånhantering till Munkforssågar AB's slipprocesser. 
Munkforssågar är specialiserade på att utveckla och producera sågblad till livsmedelsindustrin. 

Den första centrala reningsanläggningen för skärvätska och brikettpress för slipmull levererade Mercatus till Munkforssågar i början av 2017. Året därpå levererades anläggning nummer två och nu är det snart dags för installation av den tredje anläggningen.

Layout över den tredje anläggningen som inom kort ska installeras hos Munkforssågar.

Anders Ekström på Teknik och utveckling hos Munkforssågar ser många fördelar med de nya anläggningarna i jämförelse med de förra som bytts ut.
- Högre renhet i vätskan vilket resulterar i ökad produktivitet i produktionen, betydligt mindre operatörsunderhåll och minskade destruktionskostnader för uttjänta vätskor är några av fördelarna, säger Anders.

Tidigare hade Munkforssågar en annan lösning med sedimentationsfiltrering med magnetfilter som tillägg. 

Metal Supply/Verkstäderna har intervjuat Anders Ekström hur skärvätskereningen från Mercatus/KNOLL har hjälpt deras produktion, läs hela artikeln via länken nedan:
Länk till Metal Supply/Verkstädernas artikel om Munkforssågar och deras reningsanläggningar

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.