Följ Mercatus Engineering AB

Tour Finland

Nyhet   •   Mar 18, 2020 15:13 CET

Petri Itälä, Joen Loka och Hans Svanberg, Mercatus

Våra säljare besökte under vecka tio befintliga och nya kunder i vårt östra grannland Finland.

De flesta av de befintliga kunderna är företag med membrantekniska lösningar från Mercatus. Det första systemet till Finland levererades 2002 till Säkkiväline Oy i Lahti som numera heter Lassila & Tikanoja Oy.  Den och de övriga fem anläggningar hos Lassila & Tikanoja är fortfarande i full drift och finns på fyra olika platser i Finland. Några av dem har byggts om och bestyckats med moderna kapacitetshöjande membran. Den senast levererade anläggningen finns hos Fortum i Esbo (fd Ekokem). Där kunde konstateras att anläggningen fungerar väl och att den är mycket väl omhändertagen.

Resan från Kouvola där vi besökte BIM Kemi fortsatte till Joensuu där Joen Loka ligger. Resan dit via Lappeenranta/Villmanstrand innebär att man bitvis har Finlands östra grannland Ryssland på ett stenkasts avstånd, som närmast endast 20 mil från den ryska miljonstaden Pietari/Sankt Peterburg. Redan 2014 uppmärksammade Mercatus Joen Loka i vårt nyhetsbrev då vår anläggning med en kapacitet på ca 2000 l/tim levererades. Anläggningen består av förfilter, ultrafilter, jonbytare samt ett kolfilter. Mottagningsstationen på Joen Loka och tankbilarna väckte vår uppmärksamhet då och gör det även nu, så många år senare.

Från Joensuu gick resan via Outokumpu där man tillsammans med Makrum Oy besökte företaget Okun Hammaspyöra Oy och Aikawa Fiber Technologies i Varkaus, gällande skärvätske- och spånhanteringslösningar.

Marno Miettinen, Makrum, Jarno Surakka, Okun Hammaspyörä, Erkki Lahti, Mercatus

I Tampere, dit resan gick efter Varkaus, anslöt en kollega från Knoll.  I ”Tour Finland” ingick också ett besök för en teknisk genomgång hos AGCO i Linnavuori dit Mercatus offererat ett stort centralt skärvätskesystem.

Även ett besök hos Valmet Technologies Inc. i Tampere samt ett besök i Makrums nya och fina kontor och utställningshall hanns med.

Vi finner en mycket intressant marknad i Finland och kommer framöver att göra ytterligare besök där.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.